

עמותת מעבר לקול מתמחה בהקמת מקהלות לזמרים עם וללא מוגבלות.
גישת מעבר לקול מאפשרת לכל האנשים בקהילה, כולל זמרים עם אוטיזם ולקות קוגניטיבית, לשיר יחד במקהלה, ליהנות מפעילות מוסיקלית איכותית שמקדמת שילוב חברתי.
תכנית המקהלות מבוססת על החיבור הטבעי בין הזמרים- היכולות האישיות והחוזקות המוסיקליות שלהם. הזמרים (עם וללא מוגבלות כאחד) נדרשים למיומנויות גבוהות בשירה ובתקשורת בינאישית התורמות לתוצרים מוסיקליים משותפים.
אורי שחר, מייסד פרויקט המקהלות 'מעבר לקול' מבהיר: "מקהלה משולבת מקדמת שילוב והיכרות בין קבוצות בחברה. היא בעלת זהות ייחודית ומציעה מוצר פנאי מוסיקלי וחברתי לכלל האנשים בקהילה. "
גישת מעבר לקול מציעה כלים מעשיים ושיטות עבודה מותאמות למקהלות משולבות. מודל ההפעלה למקהלות (המודל לשילוב שוויוני במוסיקה) פותח במסגרת פעילות המקהלות והיו שותפים לו אנשי מקצוע מתחומי המוסיקה והחברה וזמרים עם וללא מוגבלות.
מנתונים שאספנו, אנו מעריכים כי כ-300 אלף איש בגילאי 18-65 עם מוגבלות בישראל, עשויים להתאים לתוכנית המקהלות. דהיינו, הם חיים עם מוגבלות שאינה מונעת מהם להשתתף בפעילות המקהלה באופן שוויוני. מדובר באנשים עם לקות קוגניטיבית כמו מוגבלות שכלית התפתחותית, לקויות למידה, C.P ואחרות כמו גם אוטיזם.
דודו גלובמן, בן 53, זמר ( עם מוגבלות שכלית התפתחותית) במקהלה הבוגרת, סיפר בשיחה עם מקומון העיר״ חדרה: "אני במקהלה מאז שהקימו אותה, כבר שמונה שנים. כולם שם חברים שלי, אנחנו כמו משפחה. אני שמח שיש את המקהלה. בתוך החדר אין מוגבלים ורגילים, כולם כאיש אחד, כולם שווים".
תכנית המקהלות מיועדת לזמרים וזמרות מגיל 18 ומעלה והשתתפות בהן מותנית באודישן קבלה (לכל זמר – עם או ללא מוגבלות). המקהלות מקיימות חזרות שבועיות, הופעות, הקלטות ושיתופי פעולה מוסיקליים במהלך השנה.